Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

BIO materiály v šperkárstve

Čoraz viac sa na trhu objavujú a sú veľmi obľúbené produkty s prívlastkom BIO. Život, príroda, prírodné materiály, čiže – BIO. Pochádzajúce z prírody a vyrobené v súlade s prírodnými princípmi. Používanie výhradne prírodných komponentov v šperkárstve je výzvou pre umelcov a tvorcov originálnych klenotov.

Kameň

Častým a obľúbeným materiálom je prírodný kameň, ktorý je v šperkoch osadený v rôznych svojich variantoch. Ruženin, ónyx, tyrkys, jantár, ametyst, či iné krásne prírodné kamene a polodrahokamy sú vzácnym materiálom pri výrobe šperkov. Dodávajú klenotom iskru a šarm. Rozprávajú príbeh tiahnuci stáročiami o pokladoch ukrytých na tajomných miestach. Kamene boli vždy noblesným prvkom pri tvorbe šperkov vôbec. Už od pradávnych čias sa používali tieto poklady prírody v ich rozmanitých farbách na dosiahnutie krásy a pôvabu.

Drevo

Tento komponent radi využívajú umelci k tvorbe neobyčajných moderných šperkov. Dá sa naozaj vyžiť na mnoho spôsobov a farieb. Je trvácnym, teplým a všestranne vhodným materiálom. Taký dub je tvrdým a odolným drevom, ktorý vie šikovný umelec krásne upraviť na dokonalý šperk napríklad aj ako drevený prívesok s jantárom.

Parožie

Niečo, čo sa často nevidí a predsa pochádza z lona prírody. Moderný a trendovo výrazne zaujímavý 100% prírodný materiál. Pevný a štruktúrou vzácny komponent, ktorý má zaujímavú štruktúru a farebnosť. Vedeli ste, že parožie je najrýchlejšie rastúce a obnoviteľné tkanivo? Z parožia sa nerobia len rukoväte zbraní ale aj krásne šperky. Taký jantárový prívesok s parožím je určite mimoriadne vzácnym a originálnym klenotom.

Koža

Tento materiál sa používal v šperkárstve od kedy človek začal na svoju ozdobu a krásu využívať prírodné materiály, takže od nepamäti. Koža je skvelý komponent na tvorbu celých šperkov alebo ako doplnok k iným materiálom. Vyrábajú sa z nej náramky, náhrdelníky ale množstvo prsteňov či príveskov.

Či si už niekto vyberie šperky v kombinácií s jantárom a kožou, alebo parožím, či drevom, vždy si môže byť istý, že bude majiteľom unikátneho a neopakovateľného klenotu.