Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Jantárové prstene, alebo ako zistím veľkosť prsteňa

Ako si kúpim prsteň, keď neviem veľkosť? To je najčastejšia otázka zákazníkov. Tak vám prinášame niekoľko rád, ako na to.

Merací prúžok Ten máme na našej stránke pri každom prsteni. Pomocou neho si môžete ľahko zmerať vašu veľkosť prsta. Stačí si prúžok vytlačiť, vystrihnúť a zmerať prst, na ktorom plánujete prsteň nosiť. Avšak prihliadajte na to, že merací prúžok je z papiera nie z kovu ako prsteň. Predsa je o čosi flexibilnejší ako kov, preto meranie opakujte viac ráz. Prúžok je nutné dobre utiahnuť, ale nie príliš, tak aby vám prešiel aj cez kĺb prsta. Pamätajte na to, že prsteň sa nepoddá tak ako papier.

Trošku matematiky Zmeranie prsteňa, ktorý práve nosíte. Ak sa rozhodnete zmerať veľkosť prsteňa, postupujte nasledovne. Pravítkom si odmerajte vnútorný priemer prsteňa, ktorý momentálne nosíte, alebo nosí osoba, ktorej chcete prsteň kúpiť, a jeho veľkosť v mm vynásobte s veličinou Pí. Ak by bol vnútorný priemer napr. 17 mm, tak Vaša veľkosť prsteňa je 53 (17 mm x 3,14159 = veľkosť 53,40). Prevod na číslo prsteňa urobíte podľa uvedených priemerov v mm.tabuľka priemerov prsteňa

Šnúrka Ak chcete kúpiť prsteň ako darček, ale neviete veľkosť, tak je aj iná možnosť. Zmerajte prst osoby pre ktorú má byť prsteň určený pomocou šnúrky. Dĺžku šnúrky pomerajte pravítkom a budete tak vedieť veľkosť. Opakujte to viac ráz a precízne. Platí to isté ako pri papierovom prúžku, šnúrka je flexibilnejšia ako kov.