Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Jarné upratovanie šperkov

Jar nám klope na dvere a je na čase začať s jarným upratovaním. Tak, ako chceme mať čistú domácnosť, aby sme cítili dobre, tak si môžeme jednoducho, rýchlo a premyslene upratať aj šperkovnicu. Vezmite si šperkovnicu a povyberajte z nej všetky šperky.

Dajte ich na mäkkú podložku. Umyte ich od nečistôt, ako je pot, parfum alebo lak na vlasy. Stačí ich dať jemne pod tečúcu vodu s troškou mydla. Nakoniec ich opláchnite. Nepoužívajte teplú alebo dokonca horúcu vodu. Drevené šperky s jantárom by ste mohli poškodiť. Drevo mení vo vode svoje vlastnosti, preto tieto šperky by mali do kontaktu s vodou prichádzať čo najmenej.

Jantárové šperky jemne osušte bavlnenou handričkou. Ak strieborné šperky s jantárom stratili svoj lesk, prípadne striebro sčernelo, vyčistite ich v slanom roztoku. O tom ako na to, píšeme v blogu Triky o čistení šperkov.

Šperkovnicu zvnútra povysávajte od nečistôt, a pevné časti jemne utrite suchou handričkou. Nestriekajte do vnútra šperkovnice žiadne parfumy, sprej na dezinfekciu či iné látky. Strieborné šperky s jantárom by v nej napríklad mohli rýchlo sčernieť. Jantárové šperky a šperky z iných prírodných kameňov len utrite suchou handričkou. Pri náramkoch, náhrdelníkoch a náušniciach skontrolujte zapínanie. Urobte to hlavne u jantárových šperkov, ktoré ste dlhšie nenosili. Tak, aby vás nič neprekvapilo, keď si ich budete chcieť vziať.

Nakoniec očistené jantárové šperky vložte naspäť do šperkovnice. Ideálne poukladať šperky vedľa seba tak, aby sa navzájom nedotýkali a nedošlo k otreniu jantáru. Po takomto jarnom upratovaní bude pripravená každá šperkovnica odkryť tie najkrajšie jantárové a iné šperky.