Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Kvety v jantárových šperkoch

Každý rok sa umelci predbiehajú, aby predviedli nové dizajnové kúsky zo svojej kolekcie. Veľmi obľúbenou inšpiráciou sa stávajú najrôznejšie kvetiny a flóra vôbec.

Čoraz častejšie sa na trhu objavujú šperky s kvetinovým dizajnom.

Prečo práve kvety?

Kvet v nás evokuje pocit nespútanej krásy, čistoty a vznešenosti. Každý kvet je iný a predsa majú niečo spoločné. Vždy ide o prúdenie farieb, života, vône. Prebúdzajú v nás zmysly, ktoré podvedome milujeme. Zelenú farbu, zmyselnú vôňu a život. Ľudia sa radi obklopujú kvetinami, či už ide o stálo-zelené rastliny alebo kvitnúce.

Ktorá žena by sa nepotešila kytici voňavých kvetov. Preto aj jantárové šperky v kvetinovom dizajne majú obrovský úspech a to nie iba u žien. Samozrejme, že mužské pokolenie rado nakupuje tieto krásne jantárové šperky, aby potešilo svoju polovičku. Kvetinový dizajn šperkov s jantárom nemusí byť hneď badateľný a výrazný. Niekedy sa ukrýva za farebnosťou jantáru alebo je decentne zakomponovaný do nosiča jantáru, ako je striebro alebo zlato.

Mimoriadne zaujímavým jantárovým šperkom je vždy výrazný kúsok z jantáru v podobe vznešenej ruže. Tieto jantárové šperky sú aj veľmi cenené a postavené do vyššej cenovej hladiny. Jantárové ruže v podobe jantárových náušníc alebo brošne sú vzácne a jedinečné jantárové šperky. Každý kus je precízne vybrúsený, aby podoba kvetu bola čo najdokonalejšia. Už si len privoňať.

Ozajstným skvostom sú brúsené jantárové šperky. Tieto sú vyrábané zložitou technikou brúsenia kameňa jantáru. Je to úžasná ručná práca. Vybrúsiť do jantáru ružu alebo iný kvet stojí mnoho námahy a zručnosti.