Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Medzinárodná výstava jantáru

Jantár je nádherný polodrahokam, ktorý sa v šperkárstve využíva už od dávnych čias. Umelci z celého sveta sa predbiehajú, aby ho každoročne prezentovali v čo najoriginálnejšom dizajne.

Rozhodli sme sa priblížiť vám medzinárodnú výstavu, kde sa jantár nachádza doslova na každom kroku. Každý rok sa koná medzinárodná výstava jantáru v krásnom meste Gdaňsk na severe Poľska. Zúčastňujú sa jej vystavovatelia z mnohých krajín od Talianska, Nemecka, Litvy, Poľska, Veľkej Británie a iných. Každý sa prezentuje tým najlepším, čo za posledný rok uviedol na trh. Sú to originálne jantárové šperky v kombinácií so zlatom alebo striebrom. Množstvo jantárových klenotov v zaujímavých dizajnoch, či predmety trvalej hodnoty vyrobené zo vzácneho jantáru.

Po príjazde na výstavisko má každý dostatok miesta na parkovanie, s pekným výhľadom na športovú arénu Stadion Energa a výstavisko AmberExpo. Celá výstava prebieha bod drobnohľadom bezpečnostnej služby, ktorá dohliada na ochranu majetku vystavovateľov a nakupujúcich. V priestoroch výstaviska sú k dispozícii dve reštaurácie s výborným jedlom a obsluhou, kde si môžu vystavovatelia jantáru a obchodníci príjemne oddýchnuť. Na prízemí je navyše vždy nablízku rýchle občerstvenie. Samozrejmosťou je aj preverovanie pravosti prírodného jantáru spoločnosťou na to určenou. Vystavovatelia jantáru sa pýšia certifikátmi, ktoré deklarujú pravosť predávaného jantáru, čo je veľmi dôležité pre nakupujúcich a konečných zákazníkov. Mimochodom naše šperky pochádzajú samozrejme od výrobcov, ktorí používajú jantár s certifikátom pravosti. Niekto si povie, načo takéto certifikáty? Jantár je veľmi vzácny a existuje množstvo falošného jantáru, ktorý je na nerozoznanie od pravého. Preto je veľmi dôležité, aby bol potvrdený jeho pôvod a pravosť. Používanie pravého prírodného jantáru je prestížne a mimoriadne vzácne pre výrobcov, obchodníkov a koncových užívateľov. Veď nikto nechce kúpiť falošný jantár za cenu pravého. Preto si aj naša spoločnosť REBLAN zakladá na deklarovaní prírodného jantáru, ktorý je používaný v šperkoch a iných výrobkoch s jantárom. Nakupujeme len u výrobcov s certifikátom pravosti, ktorý udeľuje spoločnosti pracujúcej s jantárom Medzinárodná Asociácia Amber.

Vystavovatelia prezentujú svoje výrobky tri dni. Celá výstava je ukončená slávnosťou, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou celej výstavy jantáru. Je ňou Slávnosť ulice Mariackej. Prečo? Kto už raz bol v meste Gdaňsk by vedel rozprávať o tejto rozprávkovej jantárovej uličke. Nachádza sa v starom meste Gdaňsk pod Mariackou bazilikou a je popretkávaná malebnými obchodníkmi s jantárom. Nájdete tú naozaj všetko s jantárom. Šperky v rôznych dizajnoch precízne uložené v presklených skrinkách už na chodníku, aby ich nikto neprehliadol. Ak upútajú, je k dispozícií obchodík, v ktorom je už vždy nespočetné množstvo jantárových šperkov. Obdivuje niekto sochy, hodiny, lampy? Na Mariackej ulici žiadny problém. Všetko len na jednej malebnej ulici priamo v starom meste. Priamo na nej sa koná každoročne slávnosť plná spevu, divadla a tanca. Ale, vráťme sa k výstave jantáru.

Tá atmosféra s vôňou vzácneho polodrahokamu je okúzľujúca a každý rok neopakovateľná. Unikátne kúsky s mimoriadne vzácnym mliečnym, žltým či jasno červeným jantárom sa pyšne týčia v presklených vitrínach. Nespočetné množstvo rôznych dizajnovo zaujímavých šperkov zdobia pulty a boxy vystavovateľov. Ten jantárový ošiaľ sa proste nedá ľahko opísať. Krása jantáru žiari zo všetkých strán. Radi sa zúčastňujeme tejto výstavy, pretože tam nachádzame šperky pre našich zákazníkov, ktorých si veľmi vážime. Každý šperk prejde cez naše ruky a je vyberaný s láskou, citom pre každý detail a precíznu prácu výrobcu. Nesmierne nás teší hľadať vždy originálne a unikátne kúsky, aby ste vy naši zákazníci mali vždy k dispozícií nové kolekcie jantárových šperkov. Už teraz sa tešíme na neopakovateľnú atmosféru tej ďalšej.