Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Prečo je jantár taký obľúbený

V čom spočíva tajomstvo krásy jantáru. Tento vzácny polodrahokam vznikal pred niekoľko miliónmi rokov. Nič zvláštne, veď mnoho polodrahokamov sú tu už mnoho rokov. Ibaže jantár dokázal ukryť tajomstvo dávnej prírody hlboko v sebe. Aj natočenie veľkofilmu Jurský park inšpirovala inklúzia komára ukrytého práve v jantári.

Ale kde je tá krása? No predsa v mnohorakej farebnej variácií tohto vzácneho polodrahokamu a prekrásnej štruktúre kameňa a jeho obsahu. Mimoriadne vzácny mliečny odtieň, ktorý je nazývaný aj „morskou penou“ je neuveriteľne krásny a v kombinácií s nosičom, ako je striebro alebo zlato dokonale vyniká. je mimoriadne vzácny a vysoko cenený u umelcov aj kupujúcich.

Žltý jantár je zasa výrazný svojím zafarbením a zelený je zaujímavý svojou iskrivou štruktúrou. Ukrýva organické časti rastlín a živočíchov z dávnej minulosti. Predstavte si farebné odtiene hnedej od farby medu, koňaku, gaštanu až po tmavú orechovú. To je len nepatrné množstvo odtieňov jedinej farby jantáru.

Jantár je zaujímavý tým, že po technickej úprave dostáva farbu napr. vínovo-červenú. Jeho červený zamatový odtieň kopíruje farbu dozretého kvalitného vína. Vždy je to však prírodný kameň, ktorý vytvorila príroda a bol objavený človekom.

Ďalším tajomstvom krásy jantáru je jeho jedinečná povrchová štruktúra, ktorá je neopakovateľná. Jantár sa môže na trhu nachádzať v obrúsenej – hladkej, alebo neobrúsenej forme. Neobrúsený jantár, ktorý je vsadený napr. do svietnika obsahuje na povrchu jemné nerovnosti, praskliny, priehlbiny, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou prírodného jantáru. Naopak obrúsený jantár napr. v šperku má na povrchu hladkú textúru príjemnú na dotyk. Vo svojom vnútri však ukrýva tajomstvo v podobe unikátnej štruktúry, ktorá je neopakovateľná a jedinečná u každého kúska jantáru.

Ak ste hrdým majiteľom prírodného jantáru, vedzte, že vlastníte jedinečnosť zrodenú z prírody. Nenájdete dva rovnaké kúsky, možno podobné odtieňom ale štruktúrou určite nie. V tom je jeho unikátnosť a krása. V neopakovateľnej a originálnej farbe, štruktúre a iskre, ktorú dáva tento výnimočný polodrahokam.