Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Ruženec

Ruženec ako taký, má veľa podôb. Môže to byť ruženec-desiatok, tvorený krížom a desiatimi zrniečkami. Veľký, alebo celý ruženec tvorí päť desiatkov ruženca so začiatočnými zrnkami a krížom. Poznáme ružence na ruku ako náramky, náhrdelníky v podobe ruženca, alebo prstene s naznačenými zrnkami a krížom. Všetky typy ružencov slúžia nielen na ozdobu, ale hlavne k modlitbe.

Modlitba Svätého ruženca je vzácna perla meditatívnej modlitby katolíckej cirkvi. Jednotlivé tajomstvá ruženca sa opierajú o Sväté písmo. Zároveň je to modlitba, ktorou si katolíci uctievajú Pannu Máriu. Pre svoju prostotu a hĺbku zostáva aj v treťom tisícročí, veľmi významnou modlitbou, určenou k tomu, aby prinášala ovocie svätosti. Ruženec, aj napriek tomu, že má mariánsky charakter, je modlitbou s christologickým srdcom. Prostredníctvom ruženca získava veriaci hojnosť milostí, akoby ich prijímal priamo z rúk Matky Vykupiteľa. ( sv. Ján Pavol II. )

Všetkým, ktorí sa budú zbožne modliť môj ruženec, sľubujem svoju zvláštnu ochranu a hojnosť milostí. Tí, ktorí v modlitbe ruženca vytrvajú, dostanú zvláštnu milosť. Ruženec bude mocnou ochranou proti peklu, zničí zlo, zbaví svet hriechu a zaženie blud. ( Prísľub Panny Márie pre tých, čo sa budú modliť ruženec. )

Je známych viacero druhov ruženca, ako napr.: Ruženec Božieho milosrdenstva, Ruženec k úcte Ducha Svätého, Eschatologický ruženec, Sedem radostný ruženec (františkánsky), Sedem bolestný ruženec, Obetný ruženec pátra Pia, Ruženec k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, Ruženec sv. Charbela a iné…

V našom obchode www.reblan.sk v sekcii Jantárový svet – Ružence, ponúkame viacero druhov jantárových ružencov. Vybrať si môžete z veľkých ružencov, ktoré sú zaujímavo kombinované niekoľkými odtieňmi jantáru. V ponuke sú aj desiatky jantárového ruženca, ružence na ruku ako jantárové náramky, náhrdelníky, alebo prstene. VYBRAŤ RUŽENEC