Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Svietniky, sviečky, svetlá na sviatočnom stole

Pripravili ste si voňavý a vyžehlený obrus, nakúpili dizajnovo najnovšie servítky, vybrali drahý porcelán. Nachystali ste krásne prestretý stôl na výnimočnú príležitosť, ale stále tomu niečo chýba? Nikdy nezabúdajte na sviečky, svietniky, malé osvetlenie na stôl. To dodá každej príležitosti tú správnu atmosféru. Bežný deň urobí výnimočným, slávnostnú príležitosť nezabudnuteľnou a každý večer úžasným.

Svetlo sviečok a jeho história siaha až niekoľko tisícročí dozadu, kedy sa používalo zvinuté plátno napustené olejom, maslom alebo lojom. Takéto plátno sa nedalo prenášať v rukách a tak ho umiestňovali do nádob, ktoré boli prvými svietnikmi tej doby. Prvé sviečky sa vyrábali z včelieho vosku, ktorý bol cenovo drahou surovinou a tak ho nahrádzali lojom. Ten ale výrazne zapáchal. A tak ľudia hľadali iné suroviny z ktorých by mohli vyrábať sviečky. Na svet prišli sviečky z loju oviec a kráv, z veľrybieho tuku, z odstredeného vosku pri varení škorice, dokonca z plodov kríka Bayberry. Až v devätnástom storočí začala výroba parafínových sviečok, ktoré pri horení nezapáchali.

Pre človeka je svetlo dôležitým prvkom, ktorý ovplyvňuje našu náladu a city. Príjemné svetlo pôsobí veľmi pozitívne. Navodí príjemnú a pokojnú atmosféru. Po náročnom dni je posedenie pri príjemnom osvetlení balzamom pre telo aj dušu. Ostré svetlo však môže pôsobiť rušivo. Pri stole by ste s ním mohli dosiahnuť opačný efekt. Niekedy stačí naozaj málo na to, aby ste vytvorili čarovný stôl priamo u Vás doma. Vhodný výber jantárových sviečok, svietnikov s jantárom a iného príjemného osvetlenia dodá každému stolu úplne iný tón. Vyskúšajte to! Vyberte dizajnovo vhodné sviečky alebo svietniky k vášmu stolu. Svetlo sviečky vždy poteší, nemusíte čakať až do večera, aby ste zapálili sviečku. Jej svetlo zahreje na duši aj počas dňa.