Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Zapínanie jantárových náušníc

Jantárové náušnice sú krásnym šperkom a hrdou ozdobou každej majiteľky. Pri kúpe sa však môže stať, že sa zákazník nevie rozhodnúť s akým typom zapínania si má jantárové náušnice vybrať.

Pre lepšiu orientáciu v rôznych typoch zapínania jantárových náušníc prinášame zopár obrázkov s konkrétnym zapínaním. Na našej stránke nájdete viacero typov zapínania jantárových náušníc. Zapínanie náušníc je vždy v striebre o rýdzosti 925/1000, prípadne pozlátené žltým zlatom podľa typu jantárového šperku.

Napichovacie jantárové náušnice alebo ľudovo nazývané ďobky majú zapínanie na puzetu. Tá môže byť okrúhla v tvare valčeka, alebo stočená do tzv. okuliarov. Zapínanie je pevné a udrží vaše náušnice na mieste počas celého dňa, či pri bežných aktivitách alebo športovaní. Ak sa pri častom odopínaní náušníc puzeta v tvare okuliarov mierne uvoľňuje, stačí ju jednoducho stlačiť tak, aby ste tzv. okuliare k sebe pritlačili. Tým sa obnoví pevnosť zapínania. Prípadne, ak sa vám zdá nasadzovanie jantárových náušníc s puzetou tesné tak naopak, tie tzv. okuliare jemne od seba odtiahnite a zapínanie tým trochu uvoľnite.

Visiace náušnice so zapínaním na dámsky patent je klasické zapínanie, ktoré je aj veľmi obľúbené. Spočíva v zacvaknutí spodnej časti do vrchnej, ktorá sa prevlieka cez ucho. Jeho komfortnosť je hlavne v ľahkom používaní a možnosti nosenia jantárových náušníc aj počas spánku. To však závisí aj na type jantárových náušníc.

Visiace náušnice so zapínaním na afroháčik, ktoré je komfortné a jednoduché. Spočíva v prevlečení zahnutého konca náušníc cez ušnú dierku. Tieto náušnice majú dostatočne dlhú časť za ušným lalôčikom, tak aby majiteľka ani náhodou šperk nestratila. Niektoré typy náušníc majú zapínanie na afroháčik ešte doplnený druhým drôtikom, ktorý sa vzadu za uchom zapojí do konca háčika.

Či si už vyberiete jantárové náušnice so zapínaním na puzetu, afroháčik alebo dámsky patent, vždy je potrebné občas skontrolovať zapínanie. Najlepšie si to naplánovať pri čistení jantárových náušníc.