Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Zelený jantár a jeho odtiene

O jantári ste už určite čítali rôzne články, ale čo tak špeciálne zelený jantár.

Je menej známy a niekto sa s ním ešte nestretol. Vyskytuje sa rovnako ako koňakový odtieň pri pobreží Baltického mora.

Jeho zafarbenie pochádza prevažne z organickej časti. Jednoducho povedané keď treťohorná živica stekala do mora, naberala na seba aj rôzne časti rastlín a organizmov. Tie potom spolu vytvorili krásny zelenkavý odtieň.

Jantár však nemá hneď po vyťažení takýto zelenkavý odtieň. Musí prejsť dôkladným brúsením a mnohokrát prechádza iným mechanickým postupom, aby bol konečný výsledok dokonalý. Aj tento zelený jantár však má rôzne odtiene. Inak by to samozrejme nebol prírodný jantár.

Začína od jasnej zelenej, ktorá má niekedy žlté odlesky. Poznáme matný zelený odtieň jantáru a tmavý zelený jantár. Každý prírodný jantár obsahuje svoju neopakovateľnú štruktúru a farebnosť. Zladiť jantárové šperky do jedného setu podľa odtieňu je naozaj zložité. No výsledok je o to krajší a vzácnejší.

Zelený jantár obľubujú hlavne ženy so zelenými očami a brunetky. Krásne pristane aj k červeným odtieňom vlasov. Jantár v zelenom zafarbení odzrkadľuje morskú hlbočinu, krásne jazerá či horské plesá. Ukrýva jedinečnú históriu starú niekoľko miliónov rokov. Ak máte jantárový šperk v zelenom odtieni, tak vlastníte kúsok dávnej minulosti v jednom originálnom a neopakovateľnom klenote.