Tovar na sklade  |  Doprava zadarmo nad 40 €  |  30 dní na vrátenie tovaru

Žltý jantár

Žltý jantár je jeden z najvzácnejších odtieňov jantáru. Prečo?

Pre vysvetlenie musíme ísť do histórie jeho vzniku. Jantár je mineralizovaná prehistorická živica z obdobia treťohôr. Keď živica stekala do mora, kde reagovala s morskou vodou, naberala na seba rôzne organické látky. Podľa toho je jeho zafarbenie. Hovoríme o tzv. prírodnom zafarbení. Existuje totiž ešte množstvo zafarbení jantáru, ktoré vznikajú po jeho úprave.

Žltý jantár pri svojom vzniku nenabral na seba veľa organických látok a zachoval si čistú štruktúru. Aj tá však bola ešte upravená a doladená, ale základ tvorí minimum organických látok. Preto je jeho farba krásne jasná a žltá. Pri brúsení jantáru na jeho konečné využitie, sa úžasne zvýraznia jeho iskrivé tóny, aby ešte viac vynikli.

Žltý jantár sa používa v šperkárstve v kombinácií so striebrom, ale taktiež aj so zlatom. Hlavne pre jeho vzácny farebný odtieň, ktorý sa nevyskytuje tak často, ako koňakový alebo zelený.

Aj tento žltý jantár, ako aj iné farebné odtiene má viacero jemných žltých odtieňov. Prechádza cez jemnú žltú, mliečnu až po priezračnú iskrivú žltú farbu.

Žltým jantárom vždy upútate a zvýraznite outfit. Je dokonalý v kombinácií s čiernou a bielou farbou.